Založ si blog

Proletári celého sveta (Slovenska), otvorte oči a chodte domov!

Tak na úvod chcem povedať, že nie som ani červený ignorant, ani modrá zmija. Snažím sa z môjho subjektívneho pohľadu a mojich hodnôt hodnotiť a porovnávať to čo vidím. Takisto ako je pre mňa „Fico and company“ banda nedôveryhodných diletantov a hercov, to isté platí aj pre Mikiho a jeho bandu. V to čo dúfam je generačná obmena a obmena hodnôt, ktoré súčasnej politickej špičke či už opozičnej alebo tej koaličnej  chýba, ale v podstate aj mnohým ľuďom. Takisto dúfam, že konečne udrie niekam blesk a my, Slováci sa konečne zobudíme z tej pasivity.

Neviem, či robím dobre (vzhľadom k povahe Pravdy), ale musím vyjadriť moje antipatie ku komunizmu či socializmu alebo ako to nazývam ja, korupčnému chlievu, v ktorom sa všetci tvárili, že majú rovnako. Preto sa milí proletári (aj tí, ktorí  otočili kabáty, ale s nádejou sa uchyľujú  k Smeru-SD) zobudte a dajte hlas niekomu inému, pretože mať v 21. storočí vládu jednej strany, tak to je trocha silná káva. (Po pravde neviem komu by ste v súčasnosti ten hlas mali dať) Najmä, keď všetci vieme, že moc krivý charakter. (A aj keď toto sa na Slovensku vykladá rôzne) Tým myslím, že nikde som sa nestretol s tak častou výhovorkou tohto typu: „Veď kradne on! Prečo by som nemohol ja? Veď aj môj sused vyhodil v lese  vlečku plnú stavebného materiálu, tak prečo nemôžem ja?!“ No je to už taká národná črta, ktorou sa všetko ospravedlňuje. Aj keď, v poslednej dobe vidím v tomto smere pokrok. Žeby už začala ta generačná obmena?

Ale k veci. Sovietsky zväz alebo ako môj dedko hovoril, ten pekelný SSSR (traja stoja a jeden robí – narážka na vtedajšiu produktivitu práce), sa rozpadol pred viac ako 25 rokmi. Áno, ľudia mali istoty, ale treba si priznať, že socialistické hospodárstvo bolo rovnako choré ako to kapitalistické, s tým rozdielom, že to kapitalistické má schopnosť sa vždy nejakým spôsobom ozdraviť. Kto by nám dnes, milí proletári, (týmto výrazom sa nevysmievam robotníkom, tých si cením, ale ľudom, ktorí snívajú o návrate Gotwalda, či Husáka), dodával lacné suroviny, ako ZSSR ochotne dodával svojim satelitom? Nikto! Kto by dnes chcel návrat ostnatého drôtu na hranice a kto by ho vlastne kvalitne postavil?! Myslím, že je jasné, že návrat vašej rozprávky priemernosti je málo pravdepodobný.

Tak a teraz k SMERU, kvôli môjmu predchádzajúcemu príspevku som od niekoho dostal prezývku, modrá zmija a ešte horšie. 🙂 Musím povedať, že tá slepota niektorých občanov – kocúrov, mňa osobne udivuje. Takže ak ste spokojný, že ten najdôležitejší rezort (pre Vás) riadi súdruh Richter, ktorý nevie ani na akú tému písal Bc. prácu, ste super! Ak ste spokojný, že ministrovi financií vznikajú v rozpočte stámiliónové diery každý kvartál, tak prosím. Ak pokladáte zmeny súdruha Fica za istoty, ktoré sa dotkli, len 10% obyvateľov, tak ste zase super! Taktiež vám nevadí, že nákladné železnice smerujú do bankrotu a budú skryto sprivatizované?  Hlavne, že sa o dva roky dlhšie udrží v tejto spoločnosti zamestnanosť, veď konkurencieschopnosť podniku nie je dôležitá, že?! A vôbec Vám nevadí, že pán premiér (mimochodom prototyp SOCIALISTU, ktorý si za 2500 eur mesačne prenajíma vilu na Slavíne, jazdí na BMW X6 a má hodinky za 25 tisíc eur), Vám vôbec neznížil DPH, ktorú modráci dvihli na takú neúnosnú úroveň? Nevadí, hlavne, že má v názve strany SD! Minimmálka, materská, ani prídavky na deti neboli tiež zvýšené? Ale ako to, veď máme skvelú, stabilnú vládu jednej strany?! SOCIÁLNU VLÁDU! Takže ak práve Vám toto všetko nevadí, gratulujem, ste super a zároveň ste slepý proletár!

Realita je: V podstate  sa nič nezlepšilo, nezamestnanosť stúpa, vláda sa teší, že najchudobnejší, zostanú chudobní ďalších 5 rokov. Možno si pán sudruh Fico pri ďalšej návšteve Viedne niečo uvedomí. Možno si uvedomí, že v Rakúsku je fungujúci, nazvem to, „sociálny kapitalizmus,“ a nie sociálne divadlo, na ktoré sa hrajú „soudruzi v Bratislavě.“

Ja len dúfam, že po tomto divadle príde vláda, ktorá bude mať gule na zníženie DPH, totálnu reformu daňovo – odvodového systému, zvýšenie minimálnej mzdy, zlepšenie ( a nie degeneráciu podnikateľského prostredia aj pre malých a stredných podnikateľov), reformu prerozdelenia peňazí v zdravotníctve, reformu a preriedenie školstva (toľko gymnázií a univerzít nemajú snáď nikde) atď, ATĎ je toho naozaj veľa. Tou prvou reformou nemyslím, žiadnu rovnú daň, jedine keď tak na úrovni 17% alebo nižšie…. Potom by sa snáď mohli všetci proletári Slovenska (i sveta) pokojne rozísť. Ale na to treba otvoriť oči!

„Úspešný“ príbeh Slovenska? !

18.12.2013

Úspech, je to naozaj to správne slovo, ktoré charakterizuje našu krajinu? Určite áno, aspoň podľa premiéra Róberta Fica, ktorý rád spomína úspechy, ktoré Slovensko dosiahlo. Úspechy, z ktorých veľa ľudí (tých priemerných Slovákov s tou údajnou priemernou mzdou 800 EUR) nemá takmer žiaden úžitok. Tento úspešný príbeh, ak mám citovať [...]

Vyhlásme tender na obojstranné tĺčiky na mäso – pre SK-ekonómov

15.09.2013

Slovenský pracujúci je obeťou krízy okolitého sveta. Výrok, ktorý je výsledkom zbežného čítania stanovísk a hodnotení kompetentných ľudí, ktoré riadia Slovensko, a ktorí sú náhodou z jednej a tej iste rodiny. (pozn. všetci sú bratia a jedna sestra Zuzka, deti Istoty Krízovičovej, ktoré vytvorili vládu) Ja by som povedal, že je aj obeťou [...]

Kto vlastne vyhral druhú svetovú vojnu?

10.05.2013

Včera som si pozrel prehliadku ruskej armády na Červenom námestí. V skutku pôsobivá ukážka vojenskej sily. 9. mája oslavujú Rusi veľké VÍŤAZSTVO. No ja by som povedal, že to bolo Pyrrhovo víťazstvo s veľmi trpkou príchuťou. Viac ako 25 miliónov mŕtvych Sovietov, ktorí zväčša padli v dôsledku zlej taktiky a zlého politického vedenia, naproti tomu protivník – [...]

Zuzana Čaputová / Aurel Sabó / Jaroslav Krám / Juraj Štefanka /

Čaputová poslednýkrát ako hlavná veliteľka síl vymenovala generálov. Armáde vyjadrila uznanie a vďaku

18.04.2024 15:34

Prezidentka zdôraznila, že povýšení dôstojníci zosobňujú aj prínos Slovenska a jeho armády v rámci spojenectva v NATO.

Vít Rakušan

Rakušan: Migračný pakt nie je skvelý, ale nové pravidlá sú potrebné. Podľa Babiša klame

18.04.2024 15:12

Podľa Rakušana kým budú v ČR budú ukrajinskí utečenci, Česko bude mať v solidárnom systéme výnimku.

SR Čaputová LPR Zbierka Onkológia Deň Narcisov BAX

Žlté narcisy dodávajú nádej a pomáhajú, zbierku podporila aj prezidentka

18.04.2024 14:06

Vďaka podľa nej patrí dobrovoľníkom, ale aj všetkým, ktorí sa rozhodnú podporiť dobrú vec a prejavia tak solidaritu s onkologickými pacientmi.

Rapid Life

Súd oslobodil spod obžaloby exšéfa odboru NBS Barriho v kauze Rapid Life

18.04.2024 14:02

Rozsudok nie je právoplatný, o odvolaní prokurátora rozhodne Najvyšší súd.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 20390x
Priemerná čítanosť článkov: 2913x

Autor blogu

Kategórie