Založ si blog

„Úspešný“ príbeh Slovenska? !

              Úspech, je to naozaj to správne slovo, ktoré charakterizuje našu krajinu? Určite áno, aspoň podľa premiéra Róberta Fica, ktorý rád spomína úspechy, ktoré Slovensko dosiahlo. Úspechy, z ktorých veľa ľudí (tých priemerných Slovákov s tou údajnou priemernou mzdou 800 EUR) nemá takmer žiaden úžitok. Tento úspešný príbeh, ak mám citovať našu budúcu hlavu štátu,  nespochybnia asi len tri skupiny ľudí  – hej Slováci,  ďalej niekoľko úspešných podnikateľov – najmä privatizérov a samozrejme na nich napojení politici. V tomto roku som od predstaviteľov vládnej partaje, od ministra zahraničných vecí pána Lajdáka cez ministra vnútra až po premiéra a predsedu NR SR, počul niekoľko prejavov, v ktorých sa zmieňovali o onom  úspešnom príbehu. Pozývali sa hostia, napr. francúzsky prezident atď., s ktorými sa pripíjalo a veru sa aj veľa  rozprávalo. Medzi naše úspechy patrí napr., že sme ako druhá postkomunistická krajina prijali EURO, že sme v jadre EÚ, v NATO, OECD, vyrábame najviac áut na osobu na svete. Máme jeden z najvyšších hospodárskych rastov v krízou  zmietanej Európe…škoda len, že v realite sa z toho človek nenaje.

                Ale keďže žiaľ Bohu alebo vďaka Bohu, sám neviem… nepatrím medzi hore spomínane skupiny ľudí, ktoré z tých obrovských úspechov profitujú, rád by som sa pozrel na ten ÚSPECH z inej strany.

                Slovensko okrem hlavného vývozného artiklu – áut, vyváža s úspechom za hranice, najmä do Rakúska, Nemecka a Švajčiarska, slovenské ženy – cenené sú obzvlášť matky a manželky, ktoré si v tej úspešnej krajine nemôžu nájsť prácu a preto v pravidelných intervaloch, väčšinou na dva týždne, opúšťajú svoje rodiny. Opúšťajú svoje rodiny, aby dostali mzdu, za ktorú by priemerný Rakúšan neopatroval ani svoju vlastnú mamu, a aby mohli viesť v tej našej úspešnej  krajine slušný život. Podľa štatistík ich pracuje len v Rakúsku viac ako 20 tisíc a počet stále rastie. Je to málo či veľa? Mám pre pána Fica nápad na ďalšie výjazdové rokovanie – mohlo by sa uskutočniť vo vlaku smer BA – Viedeň,  presnejšie v pondelok, kedy je vlak plný slovenských opatrovateliek…naozaj sa tam človek dopočuje veľa zaujímavého!

                Ďalej je úspech Slovenska badateľný v školstve… Tento úspech však pocítili najmä naši bratia- susedia v Čechách, kde študuje viac ako 20 tisíc mladých Slovákov. V poradí 4.vývozný artikel tatranského tigra. A samozrejme netreba zabúdať  na úspech slovenských žiakov v testoch PISA…

                Študentov som označil za štvrtý vývozný artikel SR, pretože pred študentmi sú ešte ľudia, ktorí pracujú najmä v ČR, v Rakúsku, Nemecku a Veľkej Británii a čuduj sa svete tiež si nemohli nájsť prácu v ich úspešnej domovine. Presný počet sa dá odhadovať ťažko, ale s určitosťou je to viac ako 150 tisíc ľudí. 

                No a nakoniec sú dôkazom ÚSPECHU ľudia, ktorí zostali na Slovensku, a ktorí pracujú za minimálku. Ako napr. asistentky senátov na slovenských súdoch, ktoré zarábajú 380 eur v čistom alebo predavačky v dedinských potravinách, ktorých čistá mzda je často okolo 280 – 300 eur. Otázkou alebo skôr záhadou pre mňa je, že aké dôchodky títo ľudia dostanú…a z čoho vlastne vyžijú? Možno im  pán premiér naservíruje na tanier ten úspech,  o ktorom všade tak rád rozpráva alebo im MOŽNO rozdá niečo zo svojho… Veď on myslí  aj cíti sociálne.

PS: Preto sa v poslednom roku tak zvýšili prídavky na deti, podpora rodín a minimálna mzda bola zvýšená o závratnú sumu. A pretože býva v úplne normálnom paneláku zvanom Bonaparte, a pretože svojho jediného syna posiela do štátnej školy, on je ten, ktorý chápe situáciu obyčajných Slovákov najlepšie.  On  sám je dôkazom úspechu Slovenska, ktorý pocítil na vlastnej koži…Jednoducho ÚSPECH je to čo naozaj vystihuje našu vlasť a on o tom proste len rád rozpráva a rozširuje tú radostnú zvesť po Európe. A čo vy? Tiež ste pocítili tento úspešný príbeh na vlastnej koži?

Vyhlásme tender na obojstranné tĺčiky na mäso – pre SK-ekonómov

15.09.2013

Slovenský pracujúci je obeťou krízy okolitého sveta. Výrok, ktorý je výsledkom zbežného čítania stanovísk a hodnotení kompetentných ľudí, ktoré riadia Slovensko, a ktorí sú náhodou z jednej a tej iste rodiny. (pozn. všetci sú bratia a jedna sestra Zuzka, deti Istoty Krízovičovej, ktoré vytvorili vládu) Ja by som povedal, že je aj obeťou [...]

Kto vlastne vyhral druhú svetovú vojnu?

10.05.2013

Včera som si pozrel prehliadku ruskej armády na Červenom námestí. V skutku pôsobivá ukážka vojenskej sily. 9. mája oslavujú Rusi veľké VÍŤAZSTVO. No ja by som povedal, že to bolo Pyrrhovo víťazstvo s veľmi trpkou príchuťou. Viac ako 25 miliónov mŕtvych Sovietov, ktorí zväčša padli v dôsledku zlej taktiky a zlého politického vedenia, naproti tomu protivník – [...]

Pán premiér Ficopopulus na cestách alebo o červenej čiapočke.

29.04.2013

Minulý týždeň bol vodca slovenského národa a obranca slovenskej štátnosti na návšteve Španielskeho kráľovstva. S ľútosťou musím svetu oznámiť, že po vzhliadnutí zostrihu tlačovky z Madridu a po prečítaní pár článkov, ktoré živo opísali priebeh návštevy, som oslepol. A to som ani nepil český alkohol! Asi to bolo spôsobené šokom, ktorý spôsobili [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

Poľsko chce poslať Ukrajincov domov bojovať. Podľa ministra sú Poliaci pobúrení, keď vidia mladých z Ukrajiny vysedávať v kaviarňach

25.04.2024 06:24

Poľsko je pripravené pomôcť Ukrajine pri návrate mužov vo vojenskom veku, uviedol poľský minister obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Kontrolóri o stave zdravotníctva: Štát na jeho riadenie rezignoval, dôsledky pre pacientov sú alarmujúce

25.04.2024 06:05

Nemáme prehľad o financiách, nemodernizujeme a najakútnejším problémom je chýbajúci lekársky a ošetrovateľský personál.

vojna na Ukrajine, Bachmut

ONLINE: Pistorius: Rusi už vyrábajú viac zbraní, než potrebujú proti Ukrajine

25.04.2024 06:00

Veľká časť toho, čo sa vyrobí v ruských vojenských závodoch, nemieri na front na Ukrajine, ale končí v skladoch, tvrdí nemecký minister obrany Boris Pistorius.

Špióni

Kradnuté technológie, sabotáže aj plánované útoky. Európu zaplavujú čínski a ruskí špióni

25.04.2024 06:00

Špiónov, ktorí pracovali pre Čínu, zadržali v Británii aj v Nemecku. Ruských, ktorí pripravovali aj útoky, odhalila nemecká polícia.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 7
Celková čítanosť: 20486x
Priemerná čítanosť článkov: 2927x

Autor blogu

Kategórie